Poster Menu Perniagaan

Pn Joliah merupakan seorang pengusaha gerai makan yang terletak di Ijok. Beliau sering hadir ke NADI Taman Seri Cahaya untuk mengikuti kelas usahawan. Antara kelas yang dihadiri adalah kelas menghasilkan poster makanan. Petugas memberikan tunjuk ajar kepada peserta bagaimana cara untuk menghasilkan poster maknanan. 

 


   

Atiqa's Kitchen

Menyediakan perkhimatan katering makanan beserta penghantaran sekitar Kuala Selangor.

 

Untuk sebarang maklumat lanjut boleh hubungi 013-2371637

 

Sumber : Facebook Atiqa's Kitchen

HASURI MAJU (FARM) ENTERPRISE 

 

 

 

 

 

 

 

Produk : Lembu atau kambing aqiqah, golek, bakar dan sebagainya

Alamat : Lot 1554, Lorong Aman, Kg Jaya Setia, Batang Berjuntai, Selangor, Malasysia.

Tel : 014-238 7173

Fb : hasuri maju enterprise

 

 

 

 

 

Green Vision Sdn Bhd merupakan syarikat yang diusahakan oleh penduduk Kampung Bestari Jaya. Syarikat ini diterajui oleh Mohd Fadzil Ibrahim yang dibantu oleh anak beliau iaitu Omar Fadzil. Seluas kira-kira 60 hektar tanah yang disewa oleh Jabatan Pertanian Negeri Selangor untuk dibangunkan menjadi pusat ternakan ikan keli.

Terdapat 240 buah kolam yang memuatkan hampir 10, 000 ekor ikan keli mengikut peringkat umur.Proses penjagaan ikan keli sangat mudah. Ikan-ikan diberi makan pagi dan petang dengan diberikan palet yang diperoleh di kilang di Lumut, Perak. Terdapat dua orang pekerja yang menjaga kolam ikan keli ini. Ikan keli ini dibekalkan kepada pengusaha restoran sekitar Selangor.

Selain itu, ikan keli turut mendapat permintaan yang meluas di Terengganu. Di Terengganu, ikan keli dijadikan keli sardin yang begitu popular di sana. Ikan-ikan keli dijual sekitar RM3.50 sekilo bagi ikan keli yang berumur tiga bulan ke atas.Green Vision Sdn Bhd juga mengambil pelajar yang ingin membuat latihan industri tentang perikanan dan penternakan di sini. Kebanyakan pelajar yang diambil untuk latihan industri adalah pelajar khususnya dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Green Vision Sdn Bhd mendapat pembiayaan dan bimbingan dari Jabatan Perikanan Negeri Selangor dan Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (TEKUN) Malaysia.

 

sumber : http://greenvisionaqua.blogspot.my